Demowoning Reigersbos 70

Wat gaat er veranderen aan de woningen? Omdat zichtbaar te maken zal van Reigersbos een demowoning worden gemaakt. Woningcorporatie Stadgenoot heeft een woning beschikbaar gesteld: Reigersbos 70. Deze woning zal, als alles volgens planning verloopt, half december 2020 gereed zijn. Bewoners kunnen daarna zien er ervaren hoe hun renoveerde woning kan worden.

In de komende maanden informeren we u verder over de plannen voor de Demowoning.

Pagina Wat zijn de mogelijkheden voor uw woning?
Klimaatmissie Amsterdam heeft verschillende scenario´s uitgewerkt in het afgelopen half jaar. Hierbij staat een integrale aanpak centraal.

Scenario Doorgaan zoals nu
Scenario Brons:
nieuwe gevels, kozijnen, glas en dak
Scenario Zilver: nieuwe gevels, kozijnen, glas en dak met zonnepanelen
Scenario Goud: nieuwe gevels, kozijnen, glas, dak met zonnepanelen, leidingen, radiatoren met 30-jarig onderhoud- en prestatiegarantie.

De bewoners bepalen gezamenlijk via de Algemene Ledenvergaderingen van de VvE´s op welk niveau er gerenoveerd gaat worden. Belangrijk uitgangspunt is dat het voor eigenaren en bewoners haalbaar en betaalbaar moet zijn. Bij de keuze van het scenario spelen verschillende variabelen een rol. Tevens zijn er randvoorwaarden die essentieel zijn voor een daadwerkelijke realisatie.